Home Об'єднання Газета
Газета
Гедеоном може бути кожен з нас PDF Друк e-mail
Четвер, 21 квітня 2016, 14:30

Божко Катерина

fffff12

   Кожного дня читаю Біблію і кожного дня знаходжу відповідь на певні питання про те, що відбувається у моєму житті. Книга Суддів гл .6 – історія Гедеона. 6:12: «І явився до нього (до Гедеона-авт.) Ангол Господній і промовив йому: «Господь з тобою, хоробрий муже!» А Гедеон сказав до нього: «О, Пане мій, - якщо Господь з нами, то нащо прийшло на нас усе це?». Мідіяни в цей час тіснили Ізраїлевих синів, переслідували, велике було зубожіння. Вірш 14 – «І обернувя до нього (до Гедеона) Господь, і сказав: «Іди з цією своєю силою, і ти спасеш Ізраїля з мідіянської руки. Оце я послав тебе» І відказав Йому Гедеон: «О, Господи мій, - чим я спасу Ізраїля? Ось моя тисяча(плем`я) найнужденніше в Манасії (серед колін синів Ізраїля), а я наймолодший у домі батька свого». І сказав йому Господь: «Але Я буду з тобою, і ти поб`єш мідіянітян, як одного чоловіка». Якщо пізнавати символізм Біблії, мати особисті відносини з Ісусом Христом та дослухатися до того, що промовляє Бог у твоє серце, то виходить наступне тлумачення прочитаного: Кожен у своєму житті – Гедеон. І якщо при важливій розмові з впливовою людиною, як було у Гедеона з Анголом, ти дозволяєш собі, маєш сили запитати: «Якщо Господь з нами, то чому усе все це сталося з нами?!», значить маєш сили не тільки на запитання, значить має сили знайти відповідь, власне бути цією відповіддю. Значить будь готовий почути і діяти: «Іди з цією своєю силою і ти спасеш Ізраїля з мідіянської руки». Читай: з важких,тісних обставин, які трапилися у твоєму житті. Здається, кожному з нас знайома відповідь на це Гедеона: «О чим я спасу? Я найбідніший, наймолодший,най…. Тут кожен може продовжити свій список виправдань чому «ні». А головне – почути і повірити: «Я (Господь) буду з тобою, і ти поб`єш мідіянітян», що дорівнює подолаєш складнощі, впораєшся з темрявою свого життя. А ще, брати й сестри, це дотично і до участі у житті нашої країни зараз. Маючи хоробрість, ти запитуєш у зборах чи привселюдно як Гедеон? Значить є коло твоєї відповідальності, де ти з Божою допомогою та зі своєю силою спасеш рідну землю від того, що у твоєму розумінні є мідіянітянами. Це може бути страх, крадіжки, нищівники твого врожаю, того, що ти сіяв, зубожіння. Головне складати у своєму серці і носити слово Боже: «Я буду з тобою», йти і діяти.

 
Газета "Сходи" вересень-жовтень 2014 PDF Друк e-mail

 
Газета "Сходи" липень-серпень 2014 PDF Друк e-mail

 
Сходи січень-лютий 2012 PDF Друк e-mail
Понеділок, 19 березня 2012, 10:06
 
Сходи вересень-жовтень 2011 PDF Друк e-mail
Вівторок, 07 лютого 2012, 23:27
 
<< Початок < Попередня 1 > >>

Сторінка 1 з 2